Polityka prywatności

 

POLITYKA PRYWATNOŚCI STRONY INTERNETOWEJ WWW.KREATYWNA-PRACOWNIA.PL

1. Dla Właściciela niniejszej strony internetowej, ochrona danych osobowych Użytkowników jest sprawą najwyższej wagi. Dokłada on ogrom starań, aby użytkownicy czuli się bezpiecznie, powierzając swoje dane osobowe w trakcie korzystania ze strony internetowej.

2. Użytkownik to osoba fizyczna, osoba prawna albo jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej, której ustawa przyznaje zdolność prawną, korzystając z usług elektronicznych dostępnych w ramach strony internetowej.

3. Niniejsza polityka prywatności wyjaśnia zasady i zakres przetwarzania danych osobowych Użytkownika, przysługujące mu prawa, jak też obowiązki Administratora tych danych, a także informuje o używaniu plików cookies.

4. Administrator stosuje najnowocześniejsze środki techniczne i rozwiązania organizacyjne, zapewniające wysoki poziom ochrony przetwarzanych danych osobowych oraz zabezpieczania przed dostępem osób nieupoważnionych.

I. ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH "ADMINISTRATOR"

Administratorem Twoich danych osobowych jest: Kreatywna Pracownia Marek Kowalczuk z siedzibą w Tarnobrzegu przy ul. Mickiewicza 75a, NIP: 8672136371, REGON: 381469517, tel. 726574767.

II. CEL PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Dane zbierana podczas rejestracji i realizacji transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania pieniędzy, wystawienia faktury oraz wysłania zamówionego towaru. Dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe do dokonania zakupu.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na zapytanie.

Dane zbierane w trakcie zapisywania się na newsletter zbierane są tylko w celu informacji e-mailowej o nowościach, promocjach, produktach i usługach firmy.

W przypadku naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić dane organom wymiaru sprawiedliwości.

III. RODZAJ DANYCH

Administrator przetwarza następujące dane osobowe, których podanie jest niezbędne do realizacji zamówienia: imię, nazwisko, adres, adres poczty elektronicznej, numer telefonu.

IV. PODSTAWA PRAWNA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Dane osobowe są przetwarzane zgodnie z przepisami Rozporządzenia  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych jak oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie
o ochronie danych), OJ L 119, 4.5.2016, p. 1-88, dalej zwane: "rozporządzenie RODO".

Administrator przetwarza dane osobowe tylko po uprzednim uzyskaniu zgody Użytkownika.

Wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych jest całkowicie dobrowolne.

V. PRAWA PRZYSŁUGUJĄCE UŻYTKOWNIKOWI

Użytkownik ma prawo do cofnięcia każdej zgody, jakiej udzielił w momencie rejestracji jak również podczas korzystania z poszczególnych usług i funkcjonalności oferowanych przez Administratora. Cofnięcie zgody ma skutek od momentu wycofania zgody. Cofnięcie zgody nie wpływa na przetwarzanie dokonywane przez nas zgodnie
z prawem przed jej cofnięciem.

Użytkownik ma prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec wykorzystania swoich danych osobowych.

Użytkownik ma prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych. Żądanie usunięcia wszystkich danych osobowych będziemy traktować jako żądanie usunięcia Konta.

Użytkownik ma prawo do żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych. Jeżeli zgłosi takie żądanie, do czasu jego rozpatrzenia uniemożliwimy korzystanie z określonych funkcjonalności lub usług,
z których korzystanie będzie wiązało się z przetwarzaniem danych objętych żądaniem. Nie będziemy też wysłać żadnych komunikatów,
w tym marketingowych.

Użytkownik ma prawo:
a) uzyskać dostęp do swoich danych osobowych;
b) uzyskać informacje o celach przetwarzania, kategoriach przetwarzanych danych osobowych, o odbiorcach lub kategoriach odbiorców tych danych, planowanym okresie przechowywania danych lub o kryteriach ustalania tego okresu, o prawach przysługujących na mocy RODO oraz o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego,
o źródle tych danych, o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji,
w tym o profilowaniu oraz o zabezpieczeniach stosowanych w związku z przekazaniem tych danych poza Unię Europejską;

c) uzyskać kopię swoich danych osobowych.

Użytkownik ma prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. W odniesieniu do pozostałych danych osobowych ma prawo żądać od nas sprostowania tych danych (jeżeli są nieprawidłowe) oraz ich uzupełnienia (jeżeli są niekompletne).

Użytkownik ma prawo otrzymać swoje dane osobowe, które nam dostarczy, a następnie przesłać je do innego, wybranego przez siebie, administratora danych osobowych, np. do innego operatora podobnych serwisów. Ma również prawo żądać, by dane osobowe zostały przesłane przez nas bezpośrednio takiemu innemu administratorowi, o ile jest to technicznie możliwe.

W celu realizacji powyższych praw, prosimy o kontakt e-mail: kreatywnapracownia.kowalczuk@gmail.com

Użytkownik ponadto ma prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawo do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

VI. POLITYKA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES - CIASTECZEK

Nasz Sklep, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek).
Są one zapisywanie w pamięci Twojego urządzenia: komputera telefonu, itd. Ciasteczka umożliwiają korzystanie ze wszystkich funkcji Sklepu. Nie powodują one zmian
w ustawieniach Twojego urządzenia. 

Większość przeglądarek internetowych jest początkowo ustawionych na automatyczne przyjmowanie ciasteczek. Możesz jednak zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby ciasteczka były blokowane – w całości lub w jakiejś części, np. tylko od stron trzecich, albo aby każdorazowo otrzymywać komunikat w momencie kiedy ciasteczka są wysyłane na Twoje urządzenie. Pamiętaj jednak, że jeżeli zablokujesz używane przez nas ciasteczka, może to negatywnie wpłynąć na wygodę korzystania ze Sklepu.

W tym Sklepie ciasteczka wykorzystywane są w celu: zapamiętywania informacji o Twojej sesji, statystyczny, marketingowym oraz udostępniania funkcji Sklepu.

Jak wyłączyć pliki cookie?

W przeglądarce Mozilla Firefox:

W menu "Narzędzia" wybierz "Opcje" i w nich zakładkę "Prywatność".

Przeglądarka daje Ci możliwość zaznaczenia, że nie chcesz być śledzony w ogóle albo usunięcia pojedynczych ciasteczek poszczególnych witryn.

W przeglądarce Microsoft Internet Explorer:

W menu "Narzędzia" wybierz "Opcje internetowe" i w nich zakładkę "Prywatność".

Specjalnym suwakiem możesz regulować ogólny poziom prywatności albo przyciskiem "Witryny" zarządzać ustawieniami poszczególnych serwisów internetowych.

W przeglądarce Google Chrome:

W menu ukrytym pod trzema poziomymi kreseczkami w prawym górnym rogu przeglądarki wybierz "Narzędzia" a potem "Wyczyść dane przeglądania...". Oprócz możliwości czyszczenia plików cookie, znajduje się tam link "Więcej informacji", który prowadzi do szczegółowego opisu funkcji prywatności przeglądarki.

W przeglądarce Opera:

Przyciskiem "Opera" w lewym górnym rogu otwórz menu i wybierz w nim "Ustawienia" i dalej "Wyczyść historię przeglądania...".

Oprócz możliwości skasowania już ustawionych plików cookie, jest tam też przycisk "Zarządzaj ciasteczkami..." prowadzący do bardziej zaawansowanych opcji dla poszczególnych witryn.

W przeglądarce Apple Safari:

W menu "Safari" wybierz "Preferencje" i w nich zakładkę "Prywatność". Znajdziesz w niej liczne opcje dotyczące plików cookie.

W telefonach komórkowych, tabletach i innych urządzeniach mobilnych:

Każdy model telefonu może tę funkcję obsługiwać w inny sposób. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności w dokumentacji na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.

VII. POWIERZENIE PRZETWARZANIA DANYCH INNYM PODMIOTOM

Administrator może powierzyć przetwarzanie danych osobowych innym podmiotom, np. dostawcy oprogramowania potrzebnego do prowadzenia sklepu internetowego
jak i programu fakturującego, firmie kurierskiej w celu realizacji zamówienia, dostawcy płatności, biurze rachunkowemu.

VIII. KONTAKT Z ADMINISTRATOREM:

Adres e-mail: kreatywnapracownia.kowalczuk@gmail.com

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl